Matos, mamos, mums
2011-01-15 @ 19:00:15
Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()
Kommentarer
Postat av: Lina
Jordärtskockssoppa med parmachips
• Tillagningstid: Över 20 min
• Svårighetsgrad: Medel
• Portioner: 4
Ingredienser
• 500 g jordärtskockor
• 3 potatisar
• 2 vitlöksklyftor
• 1 msk smör
• 1 1/2 dl vitt vin
• 1/2 l vatten
• 2 hönsbuljongtärningar
• 3 dl vispgrädde
• salt
• svartpeppar
• 10 timjankvistar till garnering. eller välj färsk krydda efter säsong och smak
Gör så här
1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.
2. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
3. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
4. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.
5. Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.
Munorgasm utlovas (flir
2011-01-16 @ 13:42:39