onedrop

Matos, mamos, mums

2011-01-15 @ 19:00:15

Nu luktar det så gott i vårt kök att det bokstavligen vattnas i munnen på mig. Det har det inte gjort på årtionden (läs sedan ädelbiffarna).

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Lina

Jordärtskockssoppa med parmachips

• Tillagningstid: Över 20 min

• Svårighetsgrad: Medel

• Portioner: 4



Ingredienser

• 500 g jordärtskockor

• 3 potatisar

• 2 vitlöksklyftor

• 1 msk smör

• 1 1/2 dl vitt vin

• 1/2 l vatten

• 2 hönsbuljongtärningar

• 3 dl vispgrädde

• salt

• svartpeppar

• 10 timjankvistar till garnering. eller välj färsk krydda efter säsong och smak



Gör så här

1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.

2. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.

3. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.

4. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.

5. Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.



Munorgasm utlovas (flir

2011-01-16 @ 13:42:39


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback