onedrop

Ursäkta, men min själ dog nyss

2011-01-31 @ 09:44:50

Jag tar en bloggpaus. Tron på mänskligheten sjunker med temperaturen. När allt förväntades bli varmare kommer en oväntad kyla. I Uganda mördas människor för deras kärlek. De mördas 2011. Det kan kännas avlägset för vissa. Svårt att greppa, kanske? Mördarna är så obildade. Korkade. Dumma. Rädda. Du frågar: hur kan man någonsin döda någon?

Det kan kännas avlägset, men i det här landet kallar ni människor för "det".  Ni kallar människor för "det" 2011. Ni hånar. Ni ser ner på människor och ni förnedrar dem. Vad skiljer er från till exempel, Uganda? Egentligen? Där dödar de varandra med slag. Stenar. Rep. Här dödar vi människans värde, människans tro på omvärlden, tills den tar sitt eget liv. Säg mig, vad i hela fridens namn gör att vi kan känna en avlägsenhet? Vad är det som är så svårt att greppa? Vem ger dig rätten att gå med rak rygg och skaka på ditt huvud, när ditt beteende är exakt likadant?

Förlåt, min själ dog inte bara, den brann upp, Kvar finns bara aska. Under tjugofyra timmar av mitt liv ringde 1800-talet otaliga gånger och krävde sina värderingar tillbaka. De satt fast i väggarna, i maten jag åt, den skränade ur högtalarna bredvid mig och jag ville bara skrika. Jag ville skrika i panik. Mitt människovärde fick sig en törn och tron på omvärlden gick förlorad. Ja, jag borde ställa mig upp och slåss för min rätt till existens, men jag är för trött. Jag är trött på människans idioti. Jag är trött på obildade, korkade, dumma människor. Jag är trött på att behöva hävda mitt eget människovärde. Jag är trött på att ni finner att ni har rätt att kränka andra människor. Precis som att er osäkerhet per automatik ger er rätten att förstöra andra.

Jag tar en bloggpaus. Jag kan nog starta upp snart igen. Här eller på annat håll, men jag låter er veta. Ni får gärna kalla mig dramatisk och teatralisk, som vanligt. Människor mördas, människor tar sitt eget liv medan ni fortsätter med era värderingar och förutfattade meningar om medmänniskor. Jag orkar inte beblanda mig med er. Jag ska stänga dörren om mig och leva gott med tanken att jag är normal. För det är precis så jag känner mig. Fullkomligt normal.

En rad olika händelser fick droppen att rinna över. På återseende.

Kärlek, respekt och var rädda om varandra - inte för varandra!

Permalink Tänkvärt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Scandic Crown

2011-01-29 @ 08:47:28

Godmorgon. Jag och M  har precis vaknat upp i Göteborg och nu blir det hotellfrukost. Nomnomnom. Gårdagens möhippa var suverän!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Saturday I love you like gold

2011-01-28 @ 08:00:24

Det var en uttömmande dag i går. Låg och höll mig i sängkanten för att inte tippa över till den mörka sidan.  Migränsidan. Dock är det ett minne blott och i dag, ja, i dag är en helt ny dag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dancing with shadows, so lucky to see them here

2011-01-27 @ 15:53:50

Nästan en mils promme i strålande sol och minusgrader. Gôtt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har gått genom ogräset

2011-01-27 @ 12:40:16

och funnit min blomma. Den vackraste av alla blommor ♥

Permalink Kärlek Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fel!

2011-01-27 @ 11:06:59

En sak man inte får göra är att säga: Jag kommer och fira dig när du fyller år och stannar hela helgen. Sedan ringa några veckor senare och säga: Det kom upp något mycket roligare. Så eh, jag kommer inte.

Big no-no. Ledsen i ögat och sådana saker.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bygghets, tobleronepolitik och väggord

2011-01-26 @ 20:43:19

Rubriken innehåller alltså nyord. Nästan - det första, bygghets, sa jag under middagen tidigare i dag och funderade: är bygghets verkligen ett ord? Språk och ordälskare som jag är, slog jag upp och bläddrade 10 år bakåt i nyordslistan på Språkrådet och nej - bygghets finns inte med. Jag har nu mailat  in bygghets till språkrådet och nu är det bara att hålla tummarna för att ordet kommer dyka upp för 2011 lista. 

För visst behövs bygghets och visst är det ett ord vi inte kan leva utan 2011?



Permalink Tänkvärt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pressat på pressbyrån

2011-01-26 @ 12:31:42

Jag hade nästan förträngt den lilla incidenten: I går när vi hade fikat skulle jag hoppa in på pressbyrån och köpa tuggummi. Väl inne i affären ser jag på den lilla lappen som kallas prislapp i folkmun, att ett paket kostar 19:-. "Rena rånet" hann jag tänka innan killen i kassan vräker ur sig:
- Är du trött?
- Ursäkta? svarar jag, trevlig som en vårdag.
- Ja, är du trött? frågar offret i kassan igen. - Du ser nämligen ut såhär:
Jag blev oerhört förolämpad för sist jag såg mig i spegeln såg jag inte ut som en orakad amöba med krokrygg.
- Nej, jag är inte trött, svarar jag mer som en mörk novemberdag.
- 28 kronor, säger amöban.
Jag lägger fram en tjugokronors sedel och tittar inte ens åt hans håll. Finner inte hans lustighet ens lite rolig, mest iq-befriad.
- Öh, höhö. Du va visst inte trött, säger amöban och hånskrattar mitt anseende rakt upp i ansiktet.

H påstod att det var hans sätt att flörta. Alltså, jag är ingen love guru, men förolämpa inte en person om ni vill fånga ett intresse. Jag tror snarare att killen är helt socialt handikappad och han är påtvingad ett arbetsliv på grund av försäkringskassans skärpta regler. Man får inte längre vara hemma på grund av att man är helt, totalt, dum i huvudet.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Could scream like a pig, could bark like a dog

2011-01-26 @ 10:18:23

Gårdagen slutade mysigt. En chailatte på ett av stadens café innan mötet, med mitt fina hjärta. Mötet flöt på riktigt bra och jag kunde skutta därifrån, tre tusen stenar lättare. Ganska små stenar, men ändå, tre tusen.

Köpte med sushi på hemvägen som verkligen avnöjts när jag damp in hemma. Nog är sushi gott, men inte mindes jag att det var gott?

I dag ska jag på ny träff. Vi ska hämta ut våra cyklar hos cykeldoktorn. De har varit där över natten och utsatt oss för rån.


Jag vill snosa vovve ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Aftonblaskan

2011-01-25 @ 20:57:27

Visst känner man bara: ne-ej. Ett enda långt nej, nej, nej när man läser det här i AB. Eller är det bara jag?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skärmdump från platsbanken.se

2011-01-25 @ 20:38:05



Naaw ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Is that a smile on your face?

2011-01-25 @ 13:01:14

Det här är ju bedrövligt. Jag kan inte ens vräka ur mig lite skit på min egen blogg utan att behöva få en känsla av att vilja förklara mig. Jag är patetisk, inget snack om saken. Nu när jag naket vräkt ut mig mitt innersta... Stop! Lögn! Det gör du ju inte alls! Skriker den vänstra hjärnhalvan, den bättre av halvor. Den som styr de där viktiga sakerna. Trots att jag nästan kan garantera er om att min högra är den dominanta. Den högra svarar: Nej, okey, kanske inte det innersta inne, men ändå? I det stora hela. Typ? Kan du se det, vänsterlogiken?

Så tjafsar de sådär. Spinner vidare om olika teorier och egentligen, som utomstående kan man se ett enda kaos av smutskastning och ordbajsande. Vem fick luft av vem liksom? Av mig? Nja.

Jag ljög faktiskt. Jag styrs av vänster hjärnhalva. Den bättre av halvor men vet ni vad? Egentligen spelar det ingen roll, för när allt kommer omkring så styrs de båda (inklusive mig) i själva verket av halten serotonin. Då spelar den dominerande halvan inte någon roll. Ingen betydande roll i alla fall.



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God is an attention whore

2011-01-25 @ 11:37:39

Ja, uppmärksamhetshora, i allra högsta grad. Nog finns han, eller inte bara finns - han pissar på mig. Jag undrar jag  - vad kan jag ha gjort för ont?

Jag får fortfarande inte, av någon anledning, klistra in musikklipp. (Dock pissar jag tillbaka och länkar - Ha!)  Den här går till en vän som finns i mina tankar.

(Okey, det gick över efter fem minuter).

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Punkteringsfri

2011-01-25 @ 09:13:01

I dag är en dag utan punkteringar.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Om att vara en minoritet med självförtroende

2011-01-24 @ 13:24:28

Det sägs ju att stockholmare gillar oss värmlänningar på grund av vår dialekt. Det beror på att vi är en minoritet. Stockholmarna känner att de har en sorts makt över oss och vi utgör inget hot mot dem. När de sedan inser att (alla) vi faktiskt inte låter som Bengt Alsterlind så gillar de oss ännu mer. (Tack Bengt!)

Nu funderar jag lite på östgötarna. Ja, det är okey om ni läser och uttalar öst-götarna. (Jag kan inte heller säga öschöttarna, som de säger här, utan att låta superdum). Östgötarna låter som barnprogramsledare. De låter som om de gör sig till när de pratar, som om de förvränger rösten för att låta så barnsliga som möjligt. Nu är ju så inte fallet, utan stackarna pratar faktiskt så. Jag har kommit på mig själv med att stanna upp inne i affärer och bara lyssna på dem. Det är fascinerande! Men kan de möjligtvis känna sig hotade av mig?

Jag ska iväg på tre viktiga möten den här veckan. Jag behöver veta om jag utgör ett hot av endast min dialekt eller om jag ska dra till med en uns dalmål? Kanske inte uttala r ordentligt?

Linköping - Svea rikes femte största stad. Nej, såklart de inte kan känna sig hotade av en värmlänning. Min personliga åsikt är att de borde. I alla fall lite.

Permalink Tänkvärt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fulheten

2011-01-24 @ 11:48:44

Det är ju knappast något nytt att vi diggar Nanna Johansson i det här hushållet. Bjuder på't:







Kolla in hennes hemsida här. Ni blir inte besvikna.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Air on a G string

2011-01-24 @ 08:04:45

Johann Sebastian Bach. Härliga måndag!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Chinese crested mouse

2011-01-23 @ 14:55:43

I går bakade jag en rulltårta. Den blev hiskeligt god.



Tillsammans med en bit rulltårta och en kopp te, satt vi och bläddrade i en resekatalog:



Kinesiska musen - 8 dagar, någon som varit där?

Permalink Fotograf Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skunk anansie

2011-01-23 @ 11:52:19

Nu har jag precis bokat hotellet inför vår Skunk anansie-tur i Stockholm i mars. Jag ser verkligen fram emot den!



Bild från Goog.

Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trevlig helg

2011-01-21 @ 15:27:15

Eftersom blogg.se totalstrejkar för att bädda in musikklipp ger jag er denna sång och passar på att önska er en trevlig helg. Själv ska jag låsa dörren och hoppas på att inga normala människor bor vägg i vägg. Hittills talar inget för att det skulle vara så, tack gode gud. För min del får de gärna fortsätta lägga ut morötter i källarn. Vi har inget emot det.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag vill inte bo granne med er

2011-01-21 @ 10:02:16

Era dumma, inkompetenta idioter. Vad har det tagit åt folk? Läs artikeln, om ni orkar. Jag blir så trött. Efter uppdrag granskning ville inte människor bo granne med pedofiler. Efter pedofilerna kom psykiskt sjuka. Get real! Vi är drygt 8 miljoner människor i lilla landet lagom. Personligen tycker jag att alla korkade människor (det vill säga rädda människor då rädsla är okunskap) kan flytta ut i skogen i stället och helst stanna där, kanske till och med gräva ner sig så slipper vi se dem, någonsin igen.

Var fjärde svensk: Jag vill inte bo granne med er, jag vill inte jobba med er  och jag tänker definitivt inte bjuda hem er. Att ni inte skäms?

Permalink Tänkvärt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Handmålat

2011-01-20 @ 19:46:32

Här i Linköping finns en helt urgullig butik som heter Handmålat. Den ligger alldeles vid hospitalstorget. Jag har nu hittat hennes hemsida där hon presenterar sina produkter. Så Nettan: HÄR!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett gott skratt förlänger livet

2011-01-20 @ 14:19:49



Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

11.00

2011-01-20 @ 09:21:42

Jag tjatar på om mina glasögon, men för att göra bloggen lite lättare för er ska jag tala om att jag har bestämt mig  nu. Tusen tack till alla som sagt sitt! ♥ 

Håll en tumme för mig i dag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nomnomnom

2011-01-19 @ 19:23:05

Nu ska jag ta in mäklarn från balkongen och följa med H ner till källaren och spänna bromsarna. Vi har nyss avnjutit en läskande god linssallad med en bit lax. Mat är så gott. Lax är ännu godare. H är godast. ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lucky lucky lucky

2011-01-19 @ 16:31:36

Jag är så glad att jag skulle kunna hjula.
Skön känsla.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

I'm Mrs. Extra! Extra! this just in

2011-01-19 @ 09:45:08

Kära dagbok,

Jag genomgår just nu en glasögonkris. I går tog jag med mig fyra par glasögon hem. Problemet är att jag vill ha dem alla fyra, men verkligheten funkar inte så. Åtminstone inte ekonomin som student. Trots allt har jag nog kommit fram till två favoriter, eller tre, eller alla fyra.

Tror du, dagboken, att det finns några fler godhjärtade människor där ute, som är villiga att stötta och råda mig i denna stora, oerhörda beslutsångestomfattande djungel av bågar?


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

2010

2011-01-18 @ 20:16:15

"Homosexuell präst nekades jobb

Sverige 18 jan 20:02
En präst som nekades ett vikariat i Lerbäck-Snavlunda pastorat inom Svenska kyrkan har gjort en anmälan till diskrimineringsombundsmannen, DO.

Kvinnan uppger att hon blivit diskriminerad på grund av sin sexuella läggning, sedan ledningen uttryckt att de inte ville att en homosexuell person skulle undervisa konfirmander eller bo med sin partner i prästgården, rapporterar SR Örebro".

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Intakt

2011-01-18 @ 11:33:48



"Blev hjälplöst förälskad
Obeskrivligt tagen
Som om jag låg ner på marken och blev slagen
Betraktade ditt hår
När det fångades av vinden
Som att svimma på en bergstopp av svindeln"

Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()

Väl valda

2011-01-18 @ 11:14:05

Inse att det finns absolut ingenting att vara rädd för.
Den enda som du någonsin kommer att möta är dig själv,
antingen genom att ärligt se dig som du är
eller genom att förtränga dig själv och då projicera dina rädslor på andra.


Och med de väl valda orden ska jag fortsätta stötta världen på mina pelare.

Permalink Tänkvärt Kommentarer (0) Trackbacks ()

För vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar?

2011-01-18 @ 10:36:28

Jag har tänkt, klurat, sökt och funnit. Nu har jag bestämt mig för ny tatuering. Jag kom i och för sig på den här för längesedan, men la den åt sidan för en period.

I dag ska jag titta på glasögon med mitt hjärta. Nu har jag bakat lingonbröd och ser på tv4's alternativmedicinvecka. Spännande. Alla borde se familjen Kärnfrisk från Danmark och får man inte en tankeställare då - ja då vet jag inte.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Morgonmöte

2011-01-18 @ 07:40:56

dsc02053 (MMS)

Vi kom fram till att vi skulle baka bröd.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ålderns höst

2011-01-17 @ 20:46:06

I dag blev det definitivt. Jag är gammal. Jag ser inte längre. Nu ska jag få glasögon på heltid. Okey, så illa är det inte. Jag ser. Kanske inte jättebra, men jag ser och glasögon är snyggt.

Ut från optikern och rakt in i hundbajshögen. Nu när snön regnar bort kommer skiten fram, bokstavligt talat. Det har sagts förr och jag säger det igen - hur svårt kan det vara?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ordkrig

2011-01-17 @ 09:49:22

Det är tråkigt att äga en diskussion när de man diskuterar med inte ens fattar att de blir knäckta. Nej, det handlar liksom inte om antalet fula ord. Get a grip. Krig är ett fult ord. Vi kan kalla det för delade meningar.



Katten äger allt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag

2011-01-17 @ 09:07:09

Storm, regn i luften och måndag. I dag ska jag plugga, kolla synen och göra diverse lustiga saker.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Matos, mamos, mums

2011-01-15 @ 19:00:15

Nu luktar det så gott i vårt kök att det bokstavligen vattnas i munnen på mig. Det har det inte gjort på årtionden (läs sedan ädelbiffarna).

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Han är grym! Helfin kväll.

2011-01-15 @ 00:20:32

dsc02039 (MMS)

Han är grym! Helfin kväll.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dötid, tidsdöd och dötristtid

2011-01-14 @ 12:37:04

Jag har så tråkigt. Sådär tråkigt att man bara vill lägga sig ner och självdö av tristessen. Tiden går för sakta. I kväll ska vi på David Batra! Hallå? David Batra och ingen är gladare än jag. Dock är det låång tid kvar till klockan slår kväll. Efter att ha slagit rekordet i varje spel på mindjolt går jag nu över till grannbyn och tar en kopp kaffe med DI och hoppas därmed att kunna krossa lite dötid.

Att dö kallas förresten att vandra i de styvbentas sällskap, vilket jag tycker är otroligt gulligt uttryck.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckans vackraste bukett

2011-01-14 @ 08:37:34

går till tarantella. För att jag saknar henne och vill att hon ska komma hit. Planerat som våldgästat.



Ditt inlägg gjorde mig oerhört glad. ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Alla dessa varför

2011-01-13 @ 12:42:54

Något jag tycker är oerhört intressant är uttryck. Alltså, hur vi väljer att uttrycka sig. Varför vi väljer det vi säger och om någon (annan än jag) funderar på det. Jag är en språknörd. Jag funderar för mycket över vårt älskade språk. Varje gång jag ser ett youtube-klipp, läser någons blogg eller arga lappar i tvättstugan så börjar jag fundera: varför sa/skrev personen som den gjorde? Det är grymt spännande. Framförallt kan vi lära oss väldigt mycket om människan genom deras sätt att uttrycka sig. Det om något är ju värt en hel del.

Vaktmästaren här hade skrivit en lapp i tvättstugan. Jag har ingen aning om vad han ville få fram då lappen var ytterst oläslig. Det fanns inget bra med den lappen. Dålig penna, dålig (oläslig) handstil, dåliga ordval och syftningsfel. Jag anser denna lapp vara fullkomligt onödig. Den fyller ingen funktion och den lilla skara som lyckas läsa lappen tolkar vad han skrivit ordagrant och därefter är kaoset i tvättstugan är ett faktum.

Ett klipp med Magnus Betnér nedan är ett ganska klockrent exempel på att välja sina ord. Varför väljer en människa som Magnus som är ganska allmänbildad och ibland även lustig att totalt idiotförklara sig själv - rakt upp och ner - i direktsänd radio?


Permalink Tänkvärt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mysmorgon

2011-01-13 @ 08:29:02

Nyhetsmorgon, doften av nytvättade kläder och kaffe. Mysmorgon, kan man kalla det.


Inte så mysigt som jag och Nisse hade det på bilden, men nästan.
Eller nej, inte ens nästan.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det här var ju tråkigt

2011-01-12 @ 15:34:36


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Oj, oj, oj

2011-01-12 @ 15:02:15

Oj. Hennes leende kommer vara värt allt.



”Dom måste lära sig gå”, det är vad folk säger när det är vi två.
Vi måste härifrån, den här stan drar ner oss till botten av ån.

Och dekadensen är hård, alla mina vänner har gett upp sömn.
Dekadens är så svårt, och jag har aldrig fångat en enda dröm.
Och jag står framför spegeln, jag vill förändra allt, och allt som jag ser i den.
Du har vart ute i världen i flera år, när jag stanna på mitt rum och såg dagarna gå.

- Hellström(pa)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Om ni ser någon som kastar sig ut

2011-01-12 @ 07:55:14

genom fönstret, nedför en trappa eller slår volter över bilar behöver ni inte oroa er. Personen tänker nämligen ta den snabbaste vägen till Felgigantens gigantiska rea. Det är dumt att betala för mycket".

Jo, men med livet som insats? Med den inställningen är det inte svårt att förstå varför människor beter sig som de gör på mellandagsrean.

Permalink Tänkvärt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Whippet

2011-01-11 @ 22:05:34

Varför inte?

Permalink Tänkvärt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Titta inte på mig, det var ju du som sa det

2011-01-11 @ 12:06:51

Det sägs att eskimåer har 70 ord för snö på grund av att den är så viktig för dem. Nu vet vi ju alla att det är en myt men jag vill bara påpeka att i den stora fula ordboken (2008) har vi 1732 ord för det kvinnliga könsorganet.

I'm just saying...

Permalink Tänkvärt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Layout

2011-01-11 @ 10:48:50

Jo, ni har kanske tänkt på vad viktigt det är med snygg, genomtänkt layout? Ni vet, när man sitter och funderar sådär ibland.


I går insåg jag att Aftonbladet inte sitter och funderar som jag.

Spalt till vänster handlar om kvinnor som inte vill ha sex med sina män.
Spalten till höger handlar alltså om att det som står i spalten till vänster är en myt.

Jajustdetja.

Permalink Tänkvärt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rebel yell

2011-01-11 @ 10:39:56

Den här låten är så söt. Eller, låten är inte särskilt söt. Särskilt inte Billy Idol och särskilt inte resten av bandet men känslan av den här låten är söt. Mitt hjärta går runt och sjung/skrik/nynnar på den här i stort sett varje dag. När jag hör den här så sprids det värme i hjärtegropen.

Permalink Musik Kommentarer (4) Trackbacks ()

Sant som snö

2011-01-11 @ 08:49:14

För första gången i hela mitt liv saknar jag våren. Till och med sommaren. Snö är fint, mysigt och alldeles underbart men att veta att den inte kommer försvinna än på flera månader är tröttsamt.

I dag vaknade jag vid 05-tiden av huvudvärk. Fel, fel, fel. I dag är inte en bra dag för huvudvärk och jag hoppas verkligen att den försvinner snart.


Huvudvärk som ett brev på posten.

Jag hade minnet med mig ner på stan i går och bokade tid för syntest. På väg in i butiken gick jag nästan in i dörren. Trots detta fick jag inte tid förrän nästa måndag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tattoo

2011-01-10 @ 10:09:15

Förresten, apropå inget alls: det här med tatueringar. Jag är tatueringssugen. I mitten av 1700-talet fyllde jag 25 år och fick presentkort på tatuering. Nu håller inte det här presentkortet i tusen sekel till, även om jag skulle vilja  det. Nu känns det som att det är dags att börja gnugga geniknölarna lite. Tribals, seriegubbar med gräsklippare på könet, mustascher på insidan fingret och sådant går helt bort. Jag är även medveten om mitt namn och födelseår och har inget intresse av att sätta det på min kropp. Ett rungande nej till döskallar. Jag tycker liljor är vackert men känns i högsta grad tråkigt när ungefär 80 % av världsbefolkningen går runt med liljor på armar och ben.

Texten nedan kanske?

Welcome to my life, tattoo
We’ve a long time together, me and you
I expect I’ll regret you
But the skin graft man won’t get you
You’ll be there when I die
Tattoo

- The Who

Ni ser ju: jag behöver hjälp.
Tips mottages tacksam.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Stormvarning

2011-01-10 @ 09:28:07

Det blåser storm här. I natt har vinden verkligen tjutit över taken och det var inte bara tomten som var vaken. Nej, jag är dålig.

I går såg vi Black Swan med bland andra Natalie Portman och Mila Kunis. Filmen var, intressant, för att varken såga eller hylla. Ni för avgöra själva.

Bjuder på Nina Kinert - Beast. Hennes röst är riktigt vacker.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemmakväll

2011-01-09 @ 18:53:24

Nu har jag fyllt vardagsrummet med levande ljus och snart ska vi se en film. Vadå bio? Det är så mycket mysigare i soffan, med filt och tända ljus. Mamos! ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

You should have known - the price of evil

2011-01-09 @ 15:29:24



Jag gillar verkligen den här låten. Det roliga är Bandit rock's slogan:
Vi spelar vad vi vill.

Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pedofilskandalen i Belgien

2011-01-08 @ 21:42:23

Sitter djupt insjunken i P3 dokumentär och lyssnar på pedofilskandalen i Belgien under mitten av 90-talet. Tipsar även om boken "Jag väljer livet" av Sabine Dardenne. Hon levde hos galningen under 90 dagar.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ädelbiffar

2011-01-08 @ 15:14:59

I går åt vi ädelbiffar (tusen tack N för receptet) potatis och hemmagjord gräddsås. Det slog alla rekord. Att beskriva smaken utan att använda sig av svordomar är något som övergår mitt förstånd. Alla bör äta detta, därför får ni också receptet:

800 g köttfärs
1 ägg
1 dl grädde
100 g ädelost
Salt och peppar

Blanda allt och stek på 3 minuter på varje sida.


I kväll blir det indisk mat. Det är inte så dumt det heller.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lördagsmorgon

2011-01-08 @ 12:04:18

Har världens godast frukost i mun. ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shit pommes och blåbär

2011-01-07 @ 13:53:43

Eller kött och hallon kanske han säger. Han den där som ungdomarna pratar om. Hur som helst: nu i vinter gick jag inte bara i ide. Jag blev gammal. Åldern kom ikapp mig med allt vad det innebär. Jag har fått upp ögonen för allt det viktiga. Vilka som är bra, bättre och vilka som är värda så mycket mer. Det märks inte bara på sättet ungdomarna pratar. Vad händer? Vilka grejer är coola? Jag är definitivt inte cool. Jag vet inte ens vad en ipod är, men jag vill ha en. Tror jag. Det kan lika gärna vara en ipad. Eller iphone. En whats-app eller mp4. Jag vet inte. Jag vet att jag vill ha något för musiken. Tips mottages gärna. Helst pedagogiskt och välformulerat så jag förstår. Jag behöver ha svar: vad är bra? Vad är mindre bra? För- och nackdelar?

Så långt är det egentligen helt okey att åldern är här men i samma veva försvann synen. Ja, i den vevan jag fick upp ögonen. Jag behöver glasögon. Det sliter hårt på huvudet att skriva, skriva, läsa, läsa, carpe diem med en koncentration som börjar lukta bränt efter ett tag. Ett tag var en underdrift. Självdiciplinen kom förbi i morse och sedan dess har jag skrivit och läst duktigt. Sammanlagt 5,5 timmars koncentration. Fast vi kan dra av en timme för ett värt telefonsamtal med en gammal vän och lite tid till för annat jox. Jag är i alla fall klar. Nästan. Nu ska jag bli ung. Eller yngre, såklart.

Jag ska skaffa glasögon. Jag lovar. Men först tar jag helgen.

Permalink Tänkvärt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Pukkalove och tentaplugg. Gott te och god ...

2011-01-07 @ 10:57:34

dsc02013 (MMS)

Pukkalove och tentaplugg. Gott te och god tenta.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Illervänner

2011-01-06 @ 16:31:30

Se mina vänner här !

Permalink Illrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Skrev självmordsbrev till 1 082 Facebook-vänner: ingen agerade"

2011-01-06 @ 14:11:42

Jag blir uppriktigt ledsen när jag läser den här artikeln i Aftonbladet. Fruktansvärda händelse. Det blir ännu värre av  att läsa kommentarerna under artikeln. Vad spelar det för roll om hon skrivit så förut? I dagens läge vet väl alla att självmordsantydningar är ett rop på hjälp. Det gör de människorna ännu hemskare i mina ögon. Värst är kommentaren där en person skriver: " men av att se på bilden och vad hennes vänner hade skrivit så var det ingen "nyhet" att det kunde hända. Är det bara jag som reagerar på att dom skriver 1082 vänner som om hon var populär? säkert en tant som sitter och spelar facebookspel och lägger till folk hit och dit."

Vad spelar hennes utseende för roll? Vad spelar det för roll om hon var populär eller inte, hon hade 1082 "vänner" på facebook - någon borde reagera.

En annan kommentar skriver om möjligheten att kvinnan faktiskt väntade på kommentarerna innan hon tog alla tabletterna. Det är en sjuk tanke och jag är så glad att jag inte är en del av den där sidan längre.
För några nätter sedan drömde jag att mitt konto var aktiverat och jag var tvungen att logga in varje dag. Det var verkligen en mardröm. Att inaktivera facebook var som att sluta röka - så jävla skönt.

Ett avskedsbrev på facebook är den moderna varianten av att lägga ett avskedsbrev på någons säng. Fördelen är att folk får en chans att reagera, ta åt sig, bry sig. Visa någon form av medmänsklighet. Nackdelen är att det visar så tydligt att folk i allmänhet helt saknar medmänsklighet.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Note to self

2011-01-06 @ 08:50:43

Nu har jag precis röstat inför gaygalan 2011. Elisabeth Ohlson Wallin för årets homo/bi (såklart, hon är grym). Mia Skäringer för årets hetero. För årets keep up the good work fick Anna Högkil och Titti Blixht min röst och även deras Mommas för årets gayställe. Robyn får min röst för årets artist och Björn Kellman och Eric Ericsson för årets duo. Från och med Du med Oscar Linnros för årets svenska låt, bara för att den är så knäppt bra. Telephone - Lady Gaga och Beyonce röstade jag på som årets utländska låt. Årets drag röstade jag på Diamond Dogs medan årets vi älskar dig fick - självklart - Maria Montazami, vem älskar inte Maria? Så mycket bättre för årets TV-program och Anna Blomberg för årets TV-stjärna. Årets film (svårt då den enda filmen av de nominerade jag sett suger) röstade jag på Fyra år till och årets scen Mia Skäringer med "dyngkåt och hur helig som helst". Jag tror Mia behöver peppen nu när hon är sjuk. Mian Lodalen - Tiger för årets bok och HBTQ-festivalen för Göteborgpriset. Sist men inte minst Habitat Q för Östersundspriset.

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

My dogg

2011-01-06 @ 08:20:56

Som ni vet är jag hundsjuk. I går inne i centrumhuset satt det en lapp på anslagstavlan som fångade mitt intresse. En kvinna (ja, jag har fördomar om handstilar) sökte hundvakt åt sin nioåriga collie i här i närheten. Collie! Det var som om hon läst mina tankar.



Natasja på morgonkvisten brukar pigga upp.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En lesbisk psykos

2011-01-05 @ 15:18:45



Snart är min ängel här, i rummet. ♥

Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Postkodsbluffen

2011-01-05 @ 12:33:32

Men ingen är väl förvånad? Läs här.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag vill göra allt jag kan för att leva med henne i resten av mitt liv

2011-01-05 @ 11:31:37

Har ni känt så? Har ni känt en dragningskraft så stark att endast en blick kan få hela världen att explodera? Ni tycker jag är mjäkig. Ni tycker att jag kärleksdravlar. Ni tror att beskrivningen av den närmast perfekta människan jag sveper runt i vitan lakan och älskar passionerat med till gryningen bara är existerar i bloggen. Ni får gärna fortsätta tro det. Ni får gärna fortsätta tro att mina ord är min upplevelse av den stora, vackra kärleken. Det blir på så sätt inte lika genant.

Jag känner så. Och tro mig, jag har mött döden. Jag har hållt i dess hand och jag har begravt mig själv levande. Jag har kränkt mig själv och min person. Jag har levt destruktivt, instabilt och jag har blivit spottad i ansiktet. När jag kom att älska mig själv, såg jag världen med andra ögon. Jag har funnit en person jag älskar. Jag har funnit mig själv. Det var en alldeles magisk känsla. Det var en magisk känsla att få hålla en hand som älskade mig medan den andra handen smekte min arm. En ängels hand.

Det är en ny värld för mig. Jag gapar av fascination över den kvinna som slog undan benen på mig. Hon tog mig inte med storm, utan hon skakade om hela min världsbild. Hon gav mig livet. Hon gav mig kärleken och däremellan byggde hon broar som jag obekymrat kunde vandra mellan. Mellan henne, verkligheten och kärleken. Hon gjorde det av kärlek. Hennes leende gör mig inte knäsvag, det får mitt hjärta att vilja spricka av kärlek. Hon tröstar med glimten i ögat att hon då kommer plocka upp varje millimeter av mig. Hon är tilliten jag inte visste fanns. Hon är tryggheten jag envetet har hoppas på. Hon är världen jag vill leva.

Min värld är perfekt. Alldeles perfekt. Jag lever mitt liv till fullo. Jag älskar varje sekund av existens. Jag vill aldrig, någonsin sluta känna såhär. Ni kan tycka jag är tjatig. Det ni inte förstår är att det finns något bakomliggande i varje upprepning. Om ni ursäktar, jag är nog som er på den punkten.

Er värld är annorlunda men vem är jag att döma? Den är knappast perfekt. Ni lever i ett dåligt förhållande. Ni umgås med människor som inte skänker er någon som helst form av respekt, av kärlek. Ni fortsätter år efter år att kränka er själva. En dag blir ni spottade i ansiktet och det gör mig ont. Jag vill er inte ont. Ni tror att jag ljuger, för att ni aldrig har känt vad jag känner. Den där stora, vackra kärleken existerar faktiskt. Nu i ett liv - nära dig.

Vi är ganska lika. Vi är alla sexuella varelser. Vi vill föröka oss, vi vill älska, pippa, njuta, leva. Vi vill nakna, tumla runt, tillsammans med den vi älskar. Någon från krogen, eller kanske med grannen. Problemet är att vi gör det på så olika sätt som i sin tur skapar klyftor mellan oss varelser. Inte för att vi har svårt att förstå varandra: vi är bara så upptagna att se oss själva att vi helt enkelt saknar förmåga att kunna förstå.

Att älska med den du älskar är vackert. De flesta säger kn-lla, framför allt heterosexuella. Kn-lla är ett avskyvärt och fult ord. Någon bestämde att det var ett fult ord och jag ska i litteraturen ta reda på varför.  Jag antar att det är för att det handlar om en ful och avskyvärd handling. Kvinnor som klär av sig nakna och utför en ritual för mannens njutning. Även om många kvinnor förnekar det faktum, talar statistiken för att kvinnor  i heterosexuella relationer oftast smeker sig själva till orgasm. Kom inte till mig och tala om äkta kärlek.

Vi älskar, vi älskar mellan vita lakan. Svettigt, vacker, passionerat. Jag skulle kunna gråta efter varje orgasm. Jag skulle kunna gråta av kärlek. För den kvinnan mellan mina lakan skapar exhaltering, hyperventilering. Hon skapar magi. Hon gör mig lycklig på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Hon är världens vackraste människa och jag vill göra allt jag kan för att få leva med henne i resten av mitt liv.

Permalink Tänkvärt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Husdjursmässa

2011-01-05 @ 08:24:59

I morgon är det husdjurmässa i Kista och som det ser ut nu så ska jag troligvis vara med.



Underbara Neo.

Permalink Illrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trorrurä?

2011-01-04 @ 14:17:08

Ta fram din mobil.
1. Bläddra igenom din inkorg
2. Stanna när du räknat till 10 och skriv första meningen i sms:et
3. Gör samma på alla frågor

Vad skulle du säga om din flickvän var otrogen?

"Hihi :D Kul!"

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
"Precis! Samma här."

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

"Är ni hemma, H jobbar imorgon?"

Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
"Jo, jag går till stationen."

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
"Nu åker jag."

Vad vill du säga till gud?

"Jag sitter här vid datorn och kollar menyer."


Bubba

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tretvärsen

2011-01-04 @ 11:06:07

I dag vaknade jag på tretvärsen. Det är inte ett särskilt bra sätt att vakna på. Oftast kommer huvudvärk ganska omgående. Hur som haver, jag vinner nog mitt liv ändå. Drack en kopp te och nu ska jag till bibblan och lämna böcker och låna en ny hög. De där böckerna som börjar på k och slutar på urslitteratur.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Och vad vet du om kärleken, förrän du förgäves hatat den?

2011-01-04 @ 08:44:42

Kärlek, kärlek, kärlek. Den vackraste stunden i livet var den när du kom. En dragningskraft utöver det vanliga. Att se nya perspektiv. Inga skygglappar. Handfallen. Framstupa. Kyssar som slår undan benen. Smekningar som får hela världen att gunga och  kroppen att pirra. Vibrera. Känslor som skakar, som frossa. Vackra, vackra du. Underbara, älskade du.  Jag vill ge dig världen. Världen, livet, himlen och alla stjärnor. Den vackraste stunden i livet var när jag kom till dig. När du gick mot mig och höll om mig. Då stannade världen och jag skakade, som frossa. De vackraste stunderna i livet är när vi möts. När vi är nära. Nära, nära. De vackraste stunderna är när jag känner dig, hela dig. När ditt inre lyser vackert genom dina ögon. Det vackraste är du. Att drunkna är inte så illa. Inte i dina ögon. Jag fnissar förtjust i din närhet, av din närhet. Jag fnittar förtjust av känslan av dig. ♥

Bröllop om en månad. Vintrigt sådant. Mys på hög nivå. ♥

Permalink Kärlek Kommentarer (0) Trackbacks ()

1430

2011-01-03 @ 14:29:27

Efter drygt 1370 ord får jag sådan tics i ögat att jag bestämde mig för att städa. Vädret här i Linköping har varit fantastiskt i dag. D och I undrade om jag ville hänga med på promenad. Jag dränkte mig i tentan i stället.  Den blir i alla fall klar i dag och det är skönt. Nu är det bara 10 sidor kvar på den andra tentan och redovisningen såklart.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Don't make a sound

2011-01-03 @ 07:57:09

Jag ska nu börja plugga lite. Jag kan skjuta på det i flera dagar men när allt kommer omkring ska ändå de där femton sidorna vara färdigskriva samma dag. På't bara!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()