onedrop

Vörtbröd

2010-11-30 @ 22:23:53

I kväll, efter att vi pyntat färdigt och kokat risgrynsgröten, bjöd jag H på varm choklad och vörtbröd. Det är det godaste bröd som finns. Nästan. December är snart här. Härligt - mer mys till världen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Håll er hemma

2010-11-30 @ 14:02:42

Äckliga människor irriterar mig.
Kan de inte vara äckliga någon annanstans?

Permalink Tänkvärt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Saknad

2010-11-29 @ 21:19:09

Älskade, fina, små pälshjärtan.
Jag saknar er så otroligt.

Permalink Illrar Kommentarer (2) Trackbacks ()

If you open your mind too much

2010-11-29 @ 15:10:33

your brain will fall out.

Permalink Tänkvärt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Biblioteket

2010-11-29 @ 10:39:49

är grejen. Trots spänningshuvudvärk så sitter jag här. Måndagmorgon. Jag har sagt hejdå och lämnat av min kära svägerska på stationen efter att hon har tillbringat hela helgen hos oss. Supermysigt. Nu inväntar jag K för att försöka bli något sånär färdiga med det här fönstret nära solen.

Julmarknaden i Gamla Linköping i går var fin men kall. Mindre än en månad kvar till julafton nu. ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Några tankar om Idol

2010-11-26 @ 11:06:09

Substantivet Idol står för avgudad person i SAOL. Fredagskvällarna på TV4 går det att följa ett program med samma namn. Idol. Fyra personer är kvar och tävlar nu om titeln Idol. Med andra ord; bli en avgudad person. Bli någon. Ladbokes har  i sin tur, stängt ner sin satsning om vem som vinner tävlingen. Jay Smith är klockren vinnare, enligt dem. De är så säkra på sin sak, att de redan har betalat ut vinstpengar till de som röstat på honom. Pengar, pengar, pengar. Röstning, röstning, röstning. Idol, som jag tycker är en ganska rolig fredagsunderhållning har gått och blivit rena rama galenskapen. Producenterna har förlorat förståndet och de vi kallar idoler är snarare förlorare.

Det är helt faktabaserat och vi kan kalla det för tvärtomvärlden. Sådär som när vi var små, då stor var liten och liten blev stor. Svensson blev kung och kungen var uteliggare. Tvärtomvärlden. Ganska härlig värld egentligen, den är ju inte äkta och vi kan fantisera hejvilt om vad som helst. I Idol är tvärtomvärlden tyvärr äkta. Där är idoler förlorare och vi köper allt, utan att tveka. Plånboken gapar tom på fredagskvällen när Idol-Jay vräker ut sång efter sång med sin rökiga, grymt perfekta stämma. Enda skillnaden är att vi slipper höra juryns tjat om att han faktiskt måste sluta röka. Ni minns väl Reza förra året? Varenda fredagsfinal upprepade Laila om att hon måste sluta röka.

Idol-Jay måste inte sluta knarka. Det är ju själva knarket som gör honom till den han är, till den vi kallar idol. Han skulle aldrig ha stått där han står idag, om han inte hade haft drogerna. Svettningarna, nervositeten och oron. Det är sådan jävla press att ha abstinens. Stackarn. Hela svenska folket öppnar sin plånbok och stödjer ett missbruk. Det är ju faktiskt synd om honom. "Vi stödjer stackars Jay". "Vi kan ju inte slänga ut honom i kylan". Hur menar du Laila, som om han vore en... missbrukare? Nej, det hjälper ju inte någon.

Nolltolerans mot droger, påstår TV4 att de har. Jay Smith testas positiv. Droger i blodet. Nolltolerans skulle ha kastat ut honom ur tävlingen. Jay skulle ha fortsatt knarka, som han gör nu. Enda skillnaden skulle vara att han inte hade TV4 hängande i hasorna. Allt skulle återgå till det normala. För vad har Jay som inte de andra missbrukarna har? En sjujäkla sångröst? En idol för mig talar inte om för unga människor att droger är okey, så länge du har talang. Droger är aldrig okey, vare sig i eller utanför blodet. Det kan vara lätt för TV4 att vara låt-gå-förstående, dumt nog har de ingen som helst kunskap om sin målgrupp.

TV4 verkar glömma, att en människas hjärna inte är fullt utvecklad förrän 25 års ålder. De som röstar på "idolerna" har drygt 10 år kvar innan hjärnan är utvecklad och kapabel att förstå faran med droger. Nu vill jag inte påstå att alla som ser på idol kommer inom en 10 års period vara fast i missbruk, dock är det exakt det TV4 förmedlar genom att låta Jay vara kvar. Nolltolerans. Fast Jay är ju en vinnare?

Alice Hagenbrant hoppade av Idol i ett tidigt skede. Hon kände inte längre någon glädje till musiken utan ville finna den på egen hand. Utan droger, utan press. Eget iniativ, eget ansvar. Tuff tjej. Det är i mina ögon en idol, någon att se upp till.

Permalink Tänkvärt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kontrast

2010-11-25 @ 12:59:47

Ungefär klockan fyra i natt gav sig min migrän. Efter ett och ett halvt dygn rent djävulskap. Nu är jag betydligt bättre, har tvättat två maskiner, handlat och i eftermiddag blir det middag på stan med min fina. Vi ska även leta skor till henne och köpa vin inför helgen, då jag får besök från Karlstad av min kära svägerska. Julmarknad i Gamla Linköping på lördag bland annat. Mys! ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Migrän

2010-11-24 @ 13:01:35

Migränen från helvetet varvar snart sin tjugofjärde timme...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Puppylove

2010-11-23 @ 09:06:22

För ett tag sen hittade jag en kennel i Norsholm. Jag är nyfiken på dem och vill hälsa på. Kanske vore att höra av sig i dag?


Bay-bay? Johan Palm?

Först blir det skolan i ett par timmar. I dag ska jag och K analysera ett fönster nära solen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Myskväll

2010-11-22 @ 20:35:12

Min älskade cykelreparatör, sambo, bollplank, bästa vän, flickvän och allra, allra finaste tjej håller nu på att laga punkan på sin cykel. Hon är inte glad. Hon är arg på cykeln, på vädret, på fingrarna som hon lyckats skada. Däremot har hon inte den blekaste aning att i vardagsrummet väntar glögg, pepparkakor med ädelost. Jag har även lagt dit Lindt's lyxchoklad och lite annat godis. Nu ska vi ha myskväll deluxe, så fort hon fixat framdäcket förstås.

Permalink Kärlek Kommentarer (0) Trackbacks ()

Deep down inside I feel the scream

2010-11-22 @ 13:45:52

Min doktor tryckte noga på punkten ta hand om dig själv, när den tiden i månaden sätter in. Lyssna på kroppen. Vila, om den vila. Promenera, om den vill röra på sig. Träna, om den vill träna. Köp godis, om den vill ha godis. Gör det du mår bra av, det du vill. Det låter ju ganska lätt, eller hur? Min kropp just nu vill ha H's kramar, en hink med godis och en skön biostol. Kroppen vill ha dundäcket högt uppdragen över huvudet och SVT's dokumentärer  i sängen, hela dagen. Kanske lite Sophie Zelmani och facebookspelet Christmas Crunch.

Den vill inte resa på sig, den vill inte se tentaresultat eller vinkla persiennerna och släppa in dagens ljus. De här dagarna kan lika gärna försvinna. Dysfori. Premenstruell skit.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Daybreak

2010-11-22 @ 10:13:05

En vän till mig påstod att han var för personlig i sin blogg. Jag blev nyfiken och var tvungen att läsa inlägget. Vad är för personligt för honom? För ibland kan det dyka upp olika saker som får mig att haja till rejält. Inte i min väns blogg utan i bloggar i allmänhet. Jag brukar tänka: skriver folk verkligen ut vad som helst?

Fast vad är för personligt? Vad är det som är "vad som helst" - egentligen?

I natt drömde jag hysteriska drömmar igen. Oroligt. Aggressivt. Jag kan av en snabb analys bedöma att det kommer i drömmarna när jag lägger på locket med medicinering i verkligheten. Är det personligt? Metaforiskt? Var går gränsen? Vill vi verkligen veta allt? Lady Gaga var för övrigt ingen enkel person och jag låste in henne med en neonrosa nyckel.

I går hade vi jazzkväll här i hushållet med brödbak och pepparkaksmys.

Permalink Tänkvärt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Kaka på kaka

2010-11-21 @ 12:13:13

Det är helt klart värt att skriva ett inlägg till, bara för att ni skulle få Grotesco i storbild.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är bögarnas fel!

2010-11-21 @ 12:10:17



Grotesco ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Middag.

2010-11-21 @ 00:47:15

Vi har haft en supermysig dag. Julmarknaden i trädgårdsföreningen gjorde helt klart så gott den kunde i regn, blask och bitande blåst. Gratis häst och vagnturer och massvis av stånd. Det fanns allt från stickade sockor till honung vilket gjorde stämningen sådär marknadsmysig ändå.

Tog en snabbis på stan och jag passade på att köpa mig en lila tröja som jag haft på mig hela kvällen. Självklart köpte vi glöggsetet på indiska. Snart är det första advent, så snart ska det invigas! ♥

Vid halv fem mötte vi upp H's vänner som vi sedan har lagat mat och socialiserat med,ungefär fram till nu, då de avrundade kvällen och gick hem. Frusen som jag är ända in i själen, har jag kokat oss en varsin kopp rooibos te.


Middag i Skoghall med min kära svägerska tidigare i år.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Rita figurer och dra en gräns

2010-11-19 @ 15:44:18

H tyckte att det var en superbra idé med julmarknad i trädgårdsföreningen i morgon. Jag ser verkligen fram emot det! Snart, snart, snart är det jul! ♥ Det blev också bestämt att vi ska möta upp två vänner till henne i morgon och sedan äta middag hos oss. Två vänner jag aldrig har träffat. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig, just nu lutar det åt att jag kommer vara mig själv. Det brukar vara ett säkert kort. Om inte annat känns det ju bäst så.

Snön har lagt sig tunn, tunn över Linköping i dag. Håll tummarna för att den ligger kvar i morgon!


Permalink Musik Kommentarer (2) Trackbacks ()

Raka rör

2010-11-19 @ 12:47:34

Jag har en katt snarkande i örat, efter trettio minuters spinnande. Jag duger alldeles utmärkt till mys när H jobbar. Annars ska hon bara ha mig till lektant och som dörröppnare. Det är iaf skönt att duga ibland och att hon inte hycklar med att hon utnyttjar mig. Raka rör.


Katt(is)mys.


Mys på Getingberget. Bubba, jag och Mira.

Permalink Fotograf Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hungern sitter i rösten, inte i magen

2010-11-18 @ 18:09:41



Om du inte hör mig, om du inte gör
Så ska jag sjunga för dig, precis så du hör

Jag, jag älskar dig

Så högt så du hör

Permalink Musik Kommentarer (2) Trackbacks ()

Indiska i juletider

2010-11-18 @ 09:28:47

Ingen har väl missat att vi närmar oss jul med stormsteg? Jag älskar julen och precis allt som hör till. Det oroade mig lite att min fina tjej inte har en julstrumpa att få en klapp i. Inte för att vi kommer fira självaste julafton tillsammans, jag ska till Karlstad och hon hem till sina föräldrar men det hör inte hit. Julklapp i strumpa är grejen liksom, så jag köpte en till henne i går på Indiska. Söt som jag är.



Jag hittade också ett helt gudomligt gulligt glöggset, som är ett måste nu när första advent knackar på dörren nästa helg.



Indiska ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ed Hardy

2010-11-18 @ 09:04:50



Jag tror minsann att jag blivit lite förtjust i de här skorna.

Permalink Tänkvärt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nära tant upplevelse

2010-11-17 @ 18:42:06

I dag hade jag min första nära tant upplevelse här i Linköping. Den var inte bara nära utan också våldsam. De flesta tanter jag har mött är supergulliga och pratar om väder och vind, uppgrävningarna i innerstan och lite om busstrafiken.  Den här tanten var inte ute efter att småprata. Den här tanten hade önskat blodvite. Jag var ett enkelt byte där jag stod med min stora ryggsäck och en påse grönt te i lösvikt. Ni får väl en bild framför er av hur oskyldig jag såg ut?

Jag ska kliva på bussen vid trädgårdstorget, efter en lång dag på biblioteket. Vid framdelen av bussen står det en skolklass på en miljon ungar med lärare. Här får jag stå hela dagen, tänkte jag, som hackade tänderna av kyla. Jag hoppar in där bak i stället. Värt att tillägga att det är så man gör här i stan. För att få trafiken att flyta på så smidigt som möjligt när det är mycket folk som ska på. Tanten, som jag berättade om, gillade inte alls min tanke. Där jag står och väntar på att få kliva på, artig som jag är trängs jag självklart inte. Jag låter alla stiga av bussen först, innan jag går på. Det är då jag möter tanten. Hon snäser ”man ska kliva på där fram”. Vilket tydligen inte räckte för henne utan för att riktigt markera hur illa jag beter mig, där jag står näst intill menlös med min ryggsäck full i böcker, slår tant till mig på handen. I handen håller jag mitt busskort som hon då slår ur fingrarna på mig. Jag snäser tillbaka ”jag kliver på var fan jag vill”, innan jag snabbt får kasta mig på alla fyra på den lortiga busshållplatsen i bara tights för att hitta mitt busskort som letat sig in under bussen.

Kastar mig in i bussen. Fick tag i kortet och slapp bli överkörd. Tanten gick åt sitt håll. PMS-demonen i mig ville slänga sig av bussen, sparka tant i ryggen, krossa henne och slutligen spotta henne i ansiktet och fråga om det verkligen är en sådan bra idé att vistas bland människor. I samma sekund rann det av mig. Sensation! Jag känner mig inte längre arg, inte irriterad utan bara lättad över att sådana tanter faktiskt är ganska sällsynta. Möter jag dem igen, ska jag bjuda dem på en kopp te. De behöver nog någon som tycker om dem.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Någon att beröra

2010-11-17 @ 09:18:54

Nu har jag precis ätit frukost. Det är helt klart det bästa målet på dagen. Fast lördagarna är nog bäst. Då läser vi tidningen i fyra-fem delar. Kokar ägg, blandar tropisk juice och skivar gurkor på smörgåsen. Sådana där små, lyxiga saker som vardagen aldrig har tid med.

I dag (ni vet att jag börjat särskriva det för att det är rätt, va?) ska jag ner till älskade biblioteket med K. Kunskap, kunskap. Olle Josephson ska slukas hel. Lindstedt och Liljegren också. Vi har troligtvis lite tid över att börja analysen av Kempe som jag läste klart i går. Vacker, konstig och påtaglig liten bok måste jag säga. Den ska bli rolig att analysera.

Nu på lördag (efter en lång frukost förstås) tycker jag att vi ska gå på julmarknad i trädgårdsföreningen. Hoppas H tycker som jag men hon är den sista på planeten att kalla omöjlig. Hon är världens bästa, skulle man kunna säga.

Efter att ha vilat, sovit, ätit och gjort precis allt jag kunde för att få bort illamåendet i går bestämde jag mig för att åka och köra ett pass på Friskis och Svettis. Jag gillar Kanonhuset. Jag gillar östgötskaledare. Det blir lite gulligare när man ska "ta i och böööj, bara fyra gånger kvar nu" eftersom de låter snarare som barnprogramsledare än träningsledare. Passen blir då extra fnissiga. Mina stackars benmuskler fnissar inte alls i dag, men jag ska inte besegras av läkemedel. Det kan ni skriva upp.

Frosten kom i natt. Hela världen är vit. Det är vackert.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vinterljusbilder

2010-11-16 @ 10:54:59

Bilder från i söndags, då vi gick promenaden Vinterljus 2010:


Hospitalstorget


Lilla torget


Stångån


Kärleksgungan


Häftiga ringar utanför Tinnerbäcksbadet

Permalink Fotograf Kommentarer (2) Trackbacks ()

Stil, teknik och vingar att flyga med

2010-11-16 @ 10:43:06

I dag när jag vaknade mådde jag pyton. Lirkade mig upp, ut och i väg till skolan. Bussresan, smockfull av människor och krokiga vägar var en pärs. Helt färdig, men rätt nöjd över att inte ha spytt någon i knät vinglade jag fram till Key där morgonens och dagens lektion i textanalys skulle hållas. Trodde jag. Möter E i trappen som säger att läraren är sjuk. Skjut mig, säger jag.

Nu är jag hemma igen. Mår fortfarande illa. Jag vet inte vad som är värst, att må så här illa eller att inte veta när det går över.


Jag vill ha snö

I natt drömde jag om cigaretter. Jag var oerhört nära att röka. I drömboken står cigaretter för manlighet, penisar. Det kan också vara en känsla att ha stöd eller hjälp mot stressen; kan vara kopplad till tankar på cancer.  Penisar är rätt uteslutet. Cancer? Jo, visst har jag tankar på cancer, men är inte särskilt orolig för min egen del.
Jag har varit rökfri i drygt fem månader nu. Jag är grym. Självklart blir jag sugen i bland. Oftast när jag ser andra röka, men det brukar räcka med att känna av röken. Då trycker jag ner näsan långt ner i jackan så jag slipper känna lukten och jag förstår bara inte hur jag orkat levt i den.. stanken i nästan tio år. Galenskap.


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tjuv?

2010-11-15 @ 22:11:55

Dagen har gått i ett. Startade dagen på stadsbiblioteket med K. Biblioteket har kommit att bli ett av mina favoritställen föresten. Vi såg även Marcus Birro, som läste ur både sin nya bok och lite ur sina diktsamlingar.

Bokens dag, med bland annat Birro till vänster.

Gick ner till stan i bitande kyla för att köpa mig hörlurar. Efter att jag betalat går jag ut och när min hederliga själ passerar larmpelarna, då går larmet. Jag dör. Bara för att förmildra det hela. Spände ögonen i kassapersonal och K, livrädd. För jag hade inte stulit något! Jag sysslar liksom inte med sådant. Kassapersonalen frågar om jag varit på biblioteket, efter att ha psykat mig, i vad som kändes trettio, alldeles för långa, sekunder. Jag kom precis därifrån, piper jag fram och känner hur jag började skaka.
Ny personal kommer till kassan, där jag står som första klassens tjuv. Uttittad och skakis. Personal nummer två ber mig tömma väskan på böcker, de är visst inte avlarmade ordentligt. Det händer minst tjugo gånger om dagen, lugnar hon mig. Jag får gå igenom igen. Jag tjuter fortfarande, som en tjuv. Visst hade jag fler böcker och vid tredje passagen tjuter jag inte. Hederlig tystnad. Småspringer ur byggnaden med K och vi bestämmer att vi aldrig mer ska gå in i en affär med bibliotekets böcker.

Åkte hem med en smärre spänningshuvudvärk efter dagens action, dumpade ryggsäcken på elva ton, vände tillbaka på min räcercykel och mötte upp mitt fina hjärta i trädgårdsföreningen. Vi drack gårdagens kaffe och wienerbröd, värmda i mikrovågsugn för femtioåtta kronor. Mums. Hämtade hennes cykel på andra sidan stan, som genomgått en totalrenovering. Cyklade hem, handlade, tvättade och bytte om inför afron i dag. Kom hem och min favoriträtt stod dukad på bordet. Det går inte få det så mycket bättre än så. ♥

Nu vilar en grym skön, utvilad känsla i hela mig.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Prologen

2010-11-15 @ 13:38:09

Sitter i Prologen på biblioteket med K. Vi pluggar igen alla gluggar.
Marcus Birro ska snart komma hit och prata lite. Spännande avbrott med den (lille arroganta ski...) författaren.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Regn

2010-11-15 @ 09:10:15

I dag ösregnar det, men i går klarade vi oss undan regn på Vinterljuspromenaden. Lycka! ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vinterljus

2010-11-14 @ 12:12:09

I dag ska vi gå Vinterljuspromenaden som invigs klockan 17. Urmysigt! (Nyfikna? Läs mer här).


Även vattentornet lyser på kvällarna, ett lilarosa sken, för rosa bandet.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ingenting

2010-11-13 @ 13:35:23

Hämtandet av tentan i går gick kanonbra. Precis som ryggpasset, den asiatiska kycklingwoken till middag och hela kvällen i min älskades sällskap.
I dag har vi bestämt oss för att göra ingenting. Det är skönt. Se bara på katt(l)en:


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

2010-11-12 @ 09:50:46

I natt vaknade jag klockan tre och hade grymt svårt att somna om. Jag tror faktiskt inte att jag gjorde det, trots att H säger att jag snarkade. Nu ska jag till skolan och hämta ut tentan och lämna in rapporten, så jag hinner träna sedan.


Bilden blev rätt underkänd, men ni fattar sammanhanget.
Jag älskar Cyan's råa blick.


Ha en skön fredag mina vänner!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Böcker, böcker, böcker

2010-11-11 @ 20:10:18

Idag tog jag mitt pick och pack, det vill säga, hälften av mina lånade böcker och tog mig till biblioteket för att återlämna dem, fixa det sista på min rapport, skriva klart beläggen för Strinbergsanalysen med K, göra övningsuppgifterna och slutligen maila iväg valet av bok inför gruppanalysen.
Några timmar senare var vi klara. Imorgon återstår endast ett par saker innan jag kan ta helgen med gott samvete.


Liten återlämningshög. Kvaliten på bilden beror på min fruktansvärda mobilkamera.

När jag stod och skummade igenom hyllorna slogs jag (ja, faktiskt) av "Skoghall", så jag fick med mig Kring torget i Skoghall av Robert Åsbacka. Jag tog även med mig en pjäsbok. Här ska skrivas manus! ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hantverk

2010-11-10 @ 10:17:45

Nu sitter jag i skolan och ska beta av min hög med böcker.
Snart kommer potatisen och håller mig sällskap.


Skoltjej. Jag snodde H's sjal i morse, nu sitter jg och myser in mig i den.

Imorgon är jag ledig och ska spendera dagen på underbara stadsbiblioteket och lära mig allt jag kan om teatermanus. Det här blir bra, sistha.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bandit rock

2010-11-09 @ 21:48:59

spelade den här tidigare i kväll när jag fick slicka kladdkakesmet från slickepotten. Min tjej is the grej, liksom.

"So you walk into this restaurant
Strung out from the road
And you feel the eyes upon you
As you're shaking off the cold
You pretend it doesn't bother you
But you just want to explode

most times you can't hear 'em talk

But other times you can
All the same old clichés:
"Is it woman? Is it man?"
And you always seem outnumbered
You don't dare make a stand
Make your stand"

Permalink Kärlek Kommentarer (1) Trackbacks ()

Just stand up!

2010-11-09 @ 10:50:34

Afron i går var grym! Tyvärr verkar jag aldrig riktigt få njuta av den då min hals bråkar med mig. Är det sjätte gången i år?

Snökaos idag och jag älskar det! Självklart älskar jag inte att min stackars sambo tvingas cykla i den till och från jobbet idag, men att se den, gå i den och bara njuta av den älskar jag. Jag är definitivt en snömänniska.

När jag ändå har fört det fina undret på tal, kan jag lika gärna fortsätta. Jag har aldrig träffat någon som henne. Aldrig någon som har ett hjärta av guld, skapad av renaste kärlek och har ett utseende som en ängel. Hon är världens bästa och jag älskar henne. Hon är större än livet och hon omsveper hela min existens med sin kärlek. Det finns garanterat ingen, som är så lyckligt lottad som jag.

I morgon är det dags för det omtalade läkarbesöket. Jag är nervös. Faktiskt.

Tips, kolla in den här smakligt olustiga sidan.
Det är lite skratta eller gråta. Tacka alliansen.


Snö

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rygginflammation

2010-11-08 @ 14:56:07

Under drygt två veckor har min rygg varit inflammerad. Det är grymt tröttsamt. Varje gång jag tror det gått över har det tagit nya tag på ett nytt ställe i ryggen. Jag har totaltröttnat, så idag införskaffade jag mig en rejäl och snygg ryggsäck att bära kurslitteratur i.


Ryggsäck.

Idag var det åtta minus grader här:


Fika?

Nu ska jag analysera Strindberg.
Tentan idag kändes åt helvete fel, antagligen ett tecken på att jag klarade den.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Söndag

2010-11-07 @ 20:07:11

Helt underbar söndag.
Nu ska vi äta risgrynsgröt med nybakat bröd i soffan tillsammans med de ensamma mammorna som söker.
Tenta imorgon. Heja mig!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Promenad

2010-11-07 @ 11:15:32

Nu ska vi ut på en härlig vinterpromenad! ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Objektivmugg

2010-11-05 @ 13:42:35

Jag hittade en objektivmugg. Canon såklart. Mycket ska man se, som det sägs..



Hade den funkat som termosmugg hade jag inte tvekat en sekund på att önska mig den i julklapp.
Den är så fulsnygg att jag kan inget annat än att älska den. Jag hittade den här.
Längst ner går det att läsa "OBS Går ej att använda som objektiv!". Det var ju synd för de som hade tänkt sig ett nytt objektiv, och ville komma undan snäppet billigare.

Permalink Fotograf Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nanna

2010-11-05 @ 11:30:56

Tipsar er alla om "Nanna" som på fredagar finns med i Correns kultur och nöjes del.
Varje fredag inbefinner sig en särskild känsla här i hushållet och när vi slår upp fredagsfavoriten Nanna, fnissar vi lite förtjust. Vi har faktiskt gått så långt att vi till och med har ramat in två stycken och tycker bruden bakom
serien Nanna borde hyllas lite mer.
Det gör den aldrig, så jag tar nu saken i egna händer: den är grymt bra!









Inramade.


Katt(l)en får också vara med.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

but anything is possible, just you wait and see

2010-11-05 @ 09:36:17

Idag vaknade jag, inte helt oväntat, av en lövblås. Inte ett löv finns det nu på hela innegården. Han är nästan lite overkligt pedant den där vaktmästaren.

Jag ska plugga idag. Eller om jag omformulerar mig; jag måste plugga idag. På måndag har jag tenta och är inte alls särskilt sugen på det. Dricker mitt morgonkaffe, jag skippade idén om att sluta förresten, och inväntar motivationen.

Snart kanske Karlstads bästa vän och kulturtant kommer hit och hälsar på. Snart innebär inom en snar framtid och jag gillar det. Skarp! Då ska jag visa henne trädgårdsföreningen, tama ekorrar och kristallkronorna i träden. Jag ska bjuda henne på fika i tropikerhuset och köpa karameller godisaffären från ett annat sekel. Garanterat ska vi dricka rött vin, lyssna på Tracy Chapman, tända ljus och ha det gott. Självklart ska hon få se kullerstensgatorna, affärerna och jag borde nog ta henne upp till skolområdet för att hon ska få se universitetet. Jag ska visa henne konsthallen, stadsbiblioteket, sagolika teatern och slussarna. Om vi hinner förstås. Annars kommer det garanterat fler tillfällen.

Imorgon åker vi troligtvis till Norrköping. Vackra stad! Håll tummarna för att det blir fint väder. Jag längtar, en hel dag med världens bästa tjej!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Vinterjacka?

2010-11-04 @ 12:25:53

I dag var jag uppe före tuppen. I skolan opponerade vi på rapporter i två timmar. Sedan gick vi i väg hela gruppen och köpte kompendium inför kommande kurs i textanalys (vilken jag förövrigt ser grymt fram emot). Papper för hundratjugo kronor.

Efter skolan letade lite efter vinterjacka nere på stan och jag hittar verkligen ingen som faller mig i smaken. Ingen. Jag blir snart tokig och jag kommer troligtvis frysa ihjäl i vinter. Stackars lilla mig.
I ärlighetens namn hittade jag en som föll mig i smaken, men den kunde prismässigt jämföras med två månadshyror. Då fryser jag hellre ihjäl.

Ingen som har något förslag på vinterjacka?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lilla böna.

2010-11-03 @ 13:33:46

Jag hade en tanke.  En tanke som såg ganska bra ut i mitt huvud. Jag skulle i år sluta röka och sluta dricka kaffe. Det första lyckades jag ju med galant. Rökning dödar och hela köret. Ganska lätt att vara motiverad. Idag vaknade jag och kände att idag var dagen jag skulle sluta dricka kaffe. Det finns ju massa nackdelar med det svarta guldet, som faktiskt är världens näst mest handlade vara.

I skrivande stund hör jag ute i köket, ljudet av bryggande kaffe och när som helst kommer det vara färdigt. Då ska jag ta mig dagens första kopp, med ett huvud som skriker av koffeinvärk. Jag avskyr att behöva känna mig besegrad av idiotiska beroenden. Skitkaffe.

Lägenheten vi var och tittade på igår var urtjusig. Jag upplevde ett smärre förälskelserus när jag stod med världens finaste tjej på världens största balkong och hade novemberregnet piskande i bakgrunden. Vi cyklade hem tillsammans med ett regn som bara blev värre och värre. Väl hemma, dyblöta och genomfrusna tillagade jag min egen, hemmagjorda och galet goda pasta carbonara.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ibland så

2010-11-03 @ 11:23:34

Ibland vill jag förändra hela världen.
Det är skitjobbigt.
Verkligen skitjobbigt.

Då försöker jag med de som står mig närmast.
De getingrädda ser mig som en enveten geting
som aldrig flyger därifrån.

Givetvis förstår jag att deras rädsla är okunskap
och jag sticker dem i armen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

But it’s always a pleasure to sing and dance with you

2010-11-02 @ 14:39:19

Yes! Lägenhetsvisning ikväll är grejen! Idag går klockan riktigt segt, ibland tror jag inte den går alls. Det kan också vara så att det är min effektivitet som som spelar hela tidzonen ett spratt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej november!

2010-11-02 @ 09:16:08

Igår spenderade jag nästan hela dagen med att skriva, skriva och knåpa på hemtentan.  Jag har tur, H hjälper mig alltid att korrekturläsa min text, så efter ett par justeringar så fick den duga. Nu har jag även sovit på saken, eller inte bokstavligen sovit på tentan, mer släppt taget lite, så det sista blir att göra ytterligare några justeringar innan jag skickar iväg den.

Jag har precis avslutad en ganska lång frukost, djupt nedsjunken i Corren och Språkriktighetsboken. Där blir jag oftast sittande medan kaffet kallnar och klockan tickar. Idag ska jag ringa om ny läkartid, göra världens mysigaste kväll till världens mysigaste tjej, möta upp henne på stan, kanske dricka en chailatte och se alla människor rusa runt i höstmörkret.

November är en mysmånad, det är nu vi får passa på att fylla våra hem med värmeljus, skön musik och varma tofflor.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En tenta med för många sidor.

2010-11-01 @ 13:28:11

Nu sitter jag och skriver på hemtentan. Det flyter på riktigt bra. Om några timmar kommer min fina tjej hem. Jag är alldeles sådär grymt skönt utvilad och i morse vaknade jag med ett leende på läpparna.

Nu ska jag ta ett nytt hopp ner i de fyra utfällda böckerna jag omsorgsfullt spritt ut runt omkring mig och fortsätta skriva. Snart klar ju!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()